Rootsy logo  
Rootsy logo
bsta snglyrikerna eller -epikerna (sida 4 av 3) | Föregående sida | Nästa sida

Peter Johansson:
2007-05-26 23:01
 Själv kommer jag att tänka på flera av de lärare man hade - många av dem var för all del oerhört erfarna och kunniga, men det spelar ingen roll när de samtidigt var usla pedagoger. Med den analogin vill jag hävda att alldeles för många svenska musikrecensenter ger ett intryck av att vara oengegerande och fantasilösa; ja dåliga på att framföra budskapet helt enkelt. Jan Gradvall är ett av få glädjande undantag, och han skriver bra även i begränsat utrymme.

Bengt Eriksson:
2007-05-27 10:19
 »Alldeles för många« - ett slingrande (lite väl »fegt«?) sätt att debattera. Namn!

Vad gäller Gradvall så läser jag honom gärna för information - men han är lite väl (själv)akademisk för min smak för att jag ska läsa honom också för »nöjes« skull.

Vad som förvånar mej är att Gradvall inte verkar bry sej om att de olika tidningar han skriver åt har olika läsare med olika musikintressen. (Fast det är förstås tidningarnas redaktörer som borde bry sej. Så då är problemet att redaktörerna inte är tillräckligt kunniga själva.)


Peter Johansson:
2007-05-27 10:52
 »»Alldeles för många« - ett slingrande (lite väl »fegt«?) sätt att debattera. Namn!«

Dumheter! Att rabbla en massa namn hade varit fullkomligt poänglöst i sammanhanget.

»Vad gäller Gradvall så läser jag honom gärna för information - men han är lite väl (själv)akademisk för min smak för att jag ska läsa honom också för »nöjes« skull.«

Det är just därför jag finner ett nöje att läsa honom. Förresten Bengt, alla dina parenteser du slänger in i varje inlägg är inte bara onödiga, det ger ett infantilt intryck. Lägg av med dem för fan!

Bengt Eriksson:
2007-05-27 11:00
 Du, jag debatterar precis hur jag vill. Jag skriver också precis hur jag vill. Jag klarar av bäggedera på egen hand. Jag har liksom tänkt några gånger på både hur jag skriver och hur jag debatterar - så sätten är valda, även om dom inte passar dej.

Här är det så att du tycker en sak - och jag en annan. Kritik utan namn tar jag inte på allvar. (Och mina parenteser får du reta dej på bästfanduvill, för att sjunka ner till en - alltså din - debattnivå jag helst inte vill vara på.) (Detta var ett undantag, den nivån tänker jag inte stanna på.)









Magnus Eriksson:
2007-05-27 11:09
 Det är möjligen tänkvärt att den som kritiserar Bengt för hans parenteser samtidigt hyllar skribenter som sällan åstadkommer annat än en gigantisk parentes.

Peter Johansson:
2007-05-27 11:24
 Kollegan kommer som vanligt till undsättning med något som inte verkar alldeles genomtänkt. Omtänksamt och...ja, lite rörande.

Bengt Eriksson:
2007-05-27 11:38
 Du, jag behöver inte hjälp med att debattera med - mot - dej. Och eventuellt har du också lyckats uppfatta att Magnus och jag lika ofta är oense som ense.

Tog argumenten slut nu - var är din »debatt«?




Bengt Eriksson:
2007-05-27 11:57
 Europalista på en minut (ingen kvalitetsordning och inte heller något krav på att de ska vara »bäst« utan helt enkelt namn som kom i minnet just nu och som jag uppskattar):

Cornelis Vreeswijk
Serge Gainsbourg
Dan Andersson
Georges Brassens
Wolf Biermann
Evert Taube
Ole Paus
John Lennon
Robin Williamson
Roy Harper
Turid Lundqvist
Barbro Hörberg
Ulf Peder Olrog
Karl Gerhard
Owe Thörnqvist
Lucio Dalla
Lucio Battista
Anders F Rönnblom
Mauro Scocco (så kan jag få igång den debatten igen också)
Povel Ramel
Alf Hambe
Elisabeth Hermodsson

En jäkla massa svenskt, vet - men jag får väl återkomma då, igen och igen






Peter Johansson:
2007-05-27 12:34
 Varför nöja dig med europa helt plötsligt bara? Och asså ba', det där är ju bara från en liten del av (väst?)europa juh! Tror t.o.m att det finns någon där som sjunger på engelska, hemska tider! (kineser, indier och araber finns inte dom?) (och afrikaner?)

»Tog argumenten slut nu - var är din »debatt«?«

Du har alltså fortfarande inte fattat det poänglösa i att rabbla en massa namn i det jag ville ha fram.

Bengt Eriksson:
2007-05-27 12:56
 Nä, jag har inte gjort det. Så förklara för mej, det kan behövas - jag är ju, som du skrev, »infantil«.

Bengt Eriksson:
2007-05-27 13:51
 Undanslunkna från tidigare lista:

Vladimir Vysotskij
Bertolt Brecht
Ray Davies

Jonas Franksson:
2007-05-27 15:27
 Eftersom Bengt slänger ut en liten krok så ska väl jag inte vara sämre än att bita. Nej, jag har faktiskt inget emot Scocco som kompositör annat i det fallet som vi har diskuterat. Som jag tidigare skrivit så var det min respekt mot Scocco som fick mig att ge mig på hans blinda fläckar som kommer till uttryck i sången som vi diskuterade. Men Bengt, jag har flera gånger frågat dig varför du tog så illa vid dig vid vår debatt utan att få något svar. Nu, när du besvarar inlägg som går till personangrepp, (vilket jag aldrig gjorde), förstår jag ännu mindre varför vi inte kunde avsluta vår debatt på ett bra sätt.

Bengt Eriksson:
2007-05-27 16:03
 Jag försvarar mej, vid behov, men jag diskuterar / debatterar inte andra, icke närvarande personer på kvädesnivå.

Men och nog gick du till personangrepp - personangrepp går man väl alltid till när man diskuterar en person. Det är hur man diskuterar andra - och framför allt icke närvarande - som jag kan störa på mej på.


F ö föreslår jag att om vi ska diskutera musikkritik och skivrecenserande så bör någon starta en ny tråd med en ny rubrik.

Jonas Franksson:
2007-05-27 16:54
 Förstår din ståndpunkt men vidhåller att jag inte gick till personangrepp, jag kritiserade ett hantverk vilket är en annan sak. Man kan jämföra med Janne Josefsson (vilket jag kan göra utan att skämmas då jag har träffat honom vid ett flertal tillfällen). Han gör för det allra mesta ett gott journalistiskt hantverk, men vid några tillfällen har han hamnat fel, liksom Scocco gör ibland i sin profession. Tycker att det kan vara relevant att jämföra dessa herrar då de båda spelar på känslor i sitt hantverk. Att Josefsson har ett större ansvar och också större möjlighet att påverka som journalist är en annan sak.

Bengt Eriksson:
2007-05-27 17:02
 Vi - du och jag - har olika gränser för vilka ord man kan / bör använda. Jag låter, som tidigare, den här diskussionen stanna här. (Du vet ju vad och varför nu.)

Lista ämnen | Föregående sida | Nästa sida
Föregående ämne | Nästa ämne

Skapa en användare och logga in för att svara på inlägg


 
Designad för IE6+. Ytligt testad med Opera 7, Netscape 7.2 och Mozilla FireFox. Webdesign Jens Olsson. ©2004 Rootsy.nu. Powered by Notepad, Apache, MySQL & PHP
Denna sida är designad till tonerna av White Stripes och Rodney Crowell.